VFONDSFINAL.png
  • png

Links Cees de Veer, lid raad van bestuur vfonds;

Rechts Bero Beyer, festivaldirecteur International Film Festival Rotterdam 

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 21 november 2017

International Film Festival Rotterdam verwelkomt vfonds als nieuwe hoofdsponsor

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de komende drie jaar een nieuwe hoofdsponsor: Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, kortweg vfonds. Het vfonds zet zich in voor een rechtvaardige en vreedzame democratie waaraan ieder mens kan bijdragen en steunt daarom IFFR als hoeder van het vrije beeld en aanjager van maatschappelijke discussie.

Het vfonds stelt vragen bij hoe we kijken naar onze democratie en maakt zich sterk voor mensen die zich tijdens internationale missies inzetten om de vrede te waarborgen. Door middel van voorlichting, educatie en publiciteit benadrukt het vfonds het belang van wederzijds begrip binnen de samenleving. Het vfonds zal daarom ook nauw betrokken zijn bij het Talks-programma van IFFR. 

Met kwaliteitscinema uit alle windstreken manifesteert IFFR zich als ‘venster op de wereld’. Het festival biedt ruimte voor een interculturele dialoog die vooroordelen ontmantelt en wederzijds begrip vergroot. Festivaldirecteur Bero Beyer is verheugd over de samenwerking met het vfonds: “IFFR en het vfonds delen hun hoge waardering voor dialoog, reflectie, vrijheid, tolerantie en openheid. Deze ondersteuning sterkt IFFR in haar missie om onafhankelijke wereldcinema een groot podium te geven.”

Cees de Veer, lid raad van bestuur vfonds, over de verbinding met IFFR: “Films openen onze ogen en doen ons beseffen dat vrijheid en democratie niet vanzelfsprekend zijn. Samen met onze partners en vrienden willen wij het verschil maken.”

VFONDS tekst foto.PNG
  • PNG
Over vfonds 

Jaarlijks maakt het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) ruim tweehonderd bijzondere of vernieuwende initiatieven mogelijk binnen het thema Vrede en Vrijheid. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het vfonds uitgegroeid van een fonds dat zich sterk maakt voor veteranen en geüniformeerden tot een fonds dat mensen blijft stimuleren zich in te zetten voor vrede, democratie en de internationale rechtsorde. Om slachtoffers van oorlog en vredesmissies te herdenken maar ook de bevrijding, vrijheid en vrede te vieren, ondersteunt het vfonds bevrijdingsfestivals, oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra. Daarnaast investeert het continu in de toekomst in innovatieve onderwijs- en jongerenprojecten rondom vrede en democratie. Meer informatie op vfonds.nl.

Over IFFR 

International Film Festival Rotterdam (IFFR) – een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld – vindt in 2018 plaats van woensdag 24 januari tot en met zondag 4 februari. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. Meer informatie via IFFR.com.

Perscontacten