UPC is nieuwe hoofdsponsor IFFR

40th International Film Festival Rotterdam
26 januari – 6 februari 2011

PERSBERICHT 7 december 2010

Het International Film Festival Rotterdam is verheugd UPC voor de komende drie edities te verwelkomen als hoofdsponsor. De samenwerking tussen beide organisaties wordt op vier manieren zichtbaar voor de filmliefhebber. Ten eerste wint de door festivalbezoekers hoogst gewaardeerde film de UPC Publieksprijs. De UPCinema-dag biedt drie aantrekkelijke festivalfilms en via UPC On Demand zijn festivalfilms thuis te bekijken. Tenslotte biedt UPC met acties kaarten aan voor de Festival Preview Tour die vanaf 2 januari 2011 als smaakmaker te zien is in filmtheaters.

Janneke Staarink, zakelijk directeur van het International Film Festival Rotterdam: “UPC en het IFFR zijn beide bekende en krachtige merken op het gebied van film. Als grootste filmevenement van Nederland biedt het IFFR iedereen, van jongeren tot senioren, een boeiend en hoogwaardig programma. Ook UPC biedt iedereen, maar dan het hele jaar door, een divers en sterk filmaanbod. Het is geweldig dat via UPC On Demand een selectie uit het festival voor nog veel meer filmliefhebbers beschikbaar wordt.”

Anya Pieroen, director Corporate Communications van UPC: “Film is voor ons een belangrijk medium. Wij willen door onze sponsorbijdrage de kwalitatief betere film steunen en onder de aandacht brengen van een groter publiek. Door het organiseren van filmdagen en het aanbieden van festivalfilms op UPC on Demand (met éen druk op de knop films en series kijken via de Digitale Video Recorder) kunnen onze klanten zowel uit als thuis genieten van goede hoogwaardige films.”

UPC Publieksprijs
Tijdens het festival kunnen bezoekers hun mening geven over de films die ze hebben gezien. Bij vertoningen worden scheurkaarten uitgedeeld waarmee bezoekers hun oordeel geven. De resultaten van deze publieksenquête worden in de festivalkrant Daily Tiger en op de festivalwebsite gepubliceerd. De film met de hoogste waardering wordt zaterdagavond 5 februari 2011 onderscheiden met de UPC Publieksprijs. Aan de prijs is voor de makers een geldbedrag verbonden van 7.500 Euro. Tijdens de vorige festivaleditie was de Spaanse film Yo, Tambien de winnaar.

UPCinema-dag
UPC houdt van filmliefhebbers. Voor iedereen die onregelmatig naar de film gaat, maakt UPC de keuze voor een bezoek aan het IFFR simpel: de UPCinema-dag biedt op donderdag 3 februari 2011 voor 25 Euro een selectie van drie nieuwe films die een introductie geven tot het festival. Kaarten voor de UPCinema-dag zijn vanaf heden verkrijgbaar via de webshop op www.filmfestivalrotterdam.com/webshop.

UPC On Demand
Voor, tijdens en na het festival biedt UPC On Demand een grote keuze aan festivalfilms. Voorafgaand en tijdens het festival zijn festivalfavorieten uit eerdere edities te zien; direct na het 40e IFFR zijn hooggewaardeerde nieuwe festivalfilms beschikbaar. In een recent onderzoek wordt UPC on Demand als beste gewaardeerd waarbij kijkers ook aangeven dat ze de kleinere hoogwaardige film missen. Door het sponsorship van het IFFR komt UPC tegemoet aan deze wens.

Festival Preview Tour
Als voorbode voor al het moois dat het festival biedt, laat het IFFR tussen 2 en 25 januari in samenwerking met distributeur ABC/Cinemien een speciaal geselecteerde film langs veertien Nederlandse filmtheaters toeren. UPC biedt via klantenacties de mogelijkheid om deze sneak preview bij te wonen in Amsterdam, Eindhoven, Leeuwarden en Nijmegen. De smaakmaker is ditmaal de ontwapenende romantische komedie Les amours imaginaires van de jonge Canadese filmmaker Xavier Dolan. De film gaat in première tijdens het festival en is vanaf 27 januari te zien in de Nederlandse bioscopen.

(einde persbericht)
Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Persinformatie IFFR:
IFFR Press Office, Bert-Jan Zoet of Nancy van Oorschot, press@filmfestivalrotterdam.com, 010-8909090

Persinformatie UPC:
Anya Pieroen, Director Corporate Communications, 06-27005202
Over International Film Festival Rotterdam

With nearly 330,000 admissions and over 2,400 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks.IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, the Reality Check conference, the BoostNL initiative, the Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 49th edition takes place from Wednesday 22 January to Sunday 2 February 2020. More information can be found at IFFR.com.

berichten