Nocturne [Dagtip IFFR 2019]

Nocturne [Dagtip IFFR 2019]

Een nieuwe dag, een nieuwe tip!

Regie: Viktor van der Valk | Cast: Vincent van der Valk (Alex), Reinout Scholten van Aschat (Ferdinand), Simone van Bennekom (Anna), Tom Dewispelaere (Michael) e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2019

Viktor van der Valk maakte eerst de film Onno de Onwetende, waarmee hij afstudeerde. In die film zocht de hoofdpersoon naar de oorzaak van zijn onbehagen, wanhopig rennend tot hij een antwoord vond op die vragen. Met Nocturne vlucht een nieuwe hoofdpersoon nog altijd.

In Nocturne volgen we Alex. Hij is een jonge, ambitieuze filmmaker die zijn debuut maakt. Hij heeft haast. Zijn producenten zitten hem op z'n nek. De crew heeft overal vragen over. Die nacht, waarin Alex nog een scène moet opnemen, staat of valt het project. Alles komt bij elkaar en het is aan Alex om te proberen daarin iets te vinden om te slagen als regisseur.

Nocturne is net als Onno de Onwetende een opvallend project dat er wel mag zijn. Het is een film die je op meerdere manieren kan bekijken en intepreteren. Een absolute aanrader, vooral als je van enigszins experimentele films als deze houdt.

Wanneer te zien
Dinsdag 29 januari: 12:00 - 13:56 in Pathé 5
Vrijdag 1 februari: 18:00 - 19:56 in Cinerama 1
Zaterdag 2 februari: 18:30 - 20:26 in LantaranVenster 3


NieuwsFilm

meest populair