Climax [Dagtip IFFR 2019]

Climax [Dagtip IFFR 2019]

De nieuwe film van Gaspar Noé!

Regie: Gaspar Noé | Cast: Sofia Boutella (Selva), Romain Guillermic (David), Souehila Yacoub (Lou), Kiddy Smile (Daddy) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2018

Een nieuwe film van regisseur Gaspar Noé is altijd goed voor reuring. En dus kijken we heel erg uit naar Climax, overigens een film die de regisseur zelf ook op het festival schijnt te presenteren. De film is technisch goed, en visueel een meesterwerk. En kreeg op het filmfestival van Cannes een minutenlange staande ovatie.

Het uitgangspunt van Climax is erg eenvoudig. Een groep dansers gaat naar een leeg schoolgebouw om daar te feesten. Maar hun avond verandert al snel tot een bizarre hallucinatie, als blijkt dat de sangria die ze aan het drinken waren vermengd was met LSD. Feest alom dus, maar ook de nodige bizarre gevoelens en situaties.

De anderhalf uur durende dans verwordt volgens IFFR van speels tot geil, en van kwaad tot erger. Niet gek ook, want de erotische hel die de personages van Noé meemaken is niet niks en brengt de nodige verlangens en vernietiging met zich mee. Een briljante en absurde film, lezen we verder in recensies.

Wanneer te zien
Donderdag 31 januari: 20:45 - 22:47 in Pathé 1
Vrijdag 1 februari: 19:45 - 21:47 in Kino 1


NieuwsFilm

meest populair