Filmliefhebbers kunnen binnenkort hun hart ophalen bij International Film Festival in Rotterdam (IFFR). Als altijd staat er ook dit jaar een flink aantal parels op het programma. We scheiden kaf van koren en maken het je makkelijk: hieronder vijf films die nu al furore maken bij filmcritici en jij binnenkort kunt bekijken tijdens International Film Festival Rotterdam.

1/ Film: Un amour impossible

Un amour impossiblepinterest
IFFR

Regisseur: Catherine Corsini

Dat liefde niet altijd rozengeur en maneschijn is, bewijst Un amour impossible. Rachel en Philippe beloven elkaar tussen neus en lippen om voor altijd bij elkaar te blijven. Trouwen is echter iets wat Philippe niet ziet zitten. Als Rachel onverwachts zwanger wordt, is er weinig tot niks meer over van alle beloftes.

> Meer informatie over Un amour impossible vind je op de website van IFFR

2/ Film: Genèse

Genèse pinterest
IFFR

Regisseur: Philippe Lesage

De pubertijd is al moeilijk genoeg, menig mens kan er over meepraten. De jonge Guillame zit op een kostschool en wordt verliefd op zijn beste vriend. Dat dit zijn situatie bemoeilijkt, is in dit geval een understatement. Guillame heeft ook een oudere zus, Charlotte die open en vrij is in haar seksualiteit maar zichzelf flink tegenkomt als ze haar vriendje omruilt voor een ouder exemplaar. Felix wordt verliefd op Beatrice en tot zijn grote blijdschap is de liefde wederzijds. Maar in hoeverre is het blijvend? Drie verhalen over de ups en downs van jonge liefde.

> Meer informatie over Genèse vind je op de website van IFFR

3/ Film: Vox Lux

Vox Luxpinterest
Atsushi Nishijima

Regisseur: Brady Corbet

Tieners Celeste en haar oudere Ellie zus overleefden een schietpartij op school en schreven er een lied over. Vanaf dat moment gaat het hard en worden de zusjes beroemd. De film laat het verloop van Celestes leven zien. De oudere Celeste wordt gespeeld door Natalie Portman. Celeste is all about the rock 'n' roll en heeft sterallures waar je u tegen zegt. Toch komt ze - nu ze ouder is - vaker zichzelf tegen in het leven en heeft dat invloed op haarzelf en haar tienerdochter. Beroemd zijn heeft ook zijn nadelen.

> Meer informatie over Vox Lux vind je op de website van IFFR

4/ Film: Romantic Comedy

Romantic Comedypinterest
IFFR

Regisseur: Elizabeth Sankey

Romantische komedies vormen voor menig meisje - en jongen - het wereldbeeld hoe we ons in volwassen relaties gedragen. Dat deze (vaak) ongeloofwaardige verhalen je beeld over de liefde kan verdraaien is daarom niet zo gek. Regisseur Elizabeth Sankey was als tiener geobsedeerd door zulke films. Maar nu ze ouder is geworden ziet ze in hoe verwrongen dat beeld eigenlijk is. Vaak blanke, heteroseksuele mannen en vrouwen, waarbij de vrouw vroeg of laat in het verhaal 'onderdanig' wordt gemaakt en vervolgens een lang en gelukkig leven heeft. In 'Romantic Comedy' wordt dit genre door Sankey uitgeplozen. Nu al dé film die furore maakt.

> Meer informatie over Romantic Comedy vind je op de website van IFFR

5/ Film: Nuestro tiempo

Nuestro Tiempo pinterest
IFFR

Regisseur: Carlos Reygadas

En als laatste afsluiter: wederom een verhaal over de liefde. Open liefde en relatie in het bijzonder. Juan en Ester zijn een koppel in een open relatie. De sfeer slaat om als Ester haar liefde steeds vaker buiten de deur zoekt. Een verhaal over een dominante man die de situatie in handen denkt te hebben, maar dat in de realiteit niet heeft.

> Meer informatie over Nuestro tiempo vind je op de website van IFFR

Het festival is te bezoeken van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari. Tickets zijn online te koop vanaf 18 januari. Houd deze pagina in de gaten.