WIJ 1.jpg
  • jpg

Wij van Rene Eller

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 8 januari 2018

Wereldpremière Wij van Rene Eller op IFFR 2018

Naar de controversiële roman van

Elvis Peeters

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert op zaterdag 27 januari de feestelijke wereldpremière van Wij, het speelfilmdebuut van regisseur en producent Rene Eller. Tijdens een bloedhete zomer voert een groep tieners uit verveling seksexperimenten op elkaar uit die de morele grenzen steeds verder oprekken. De film is onderdeel van het themaprogramma Maximum Overdrive, dat in het teken staat van de terugkeer van het maximalisme. Eller is met de voltallige cast in Rotterdam aanwezig.

Jongeren zonder strenge opvoeding, zonder grote ambities en zonder het gevoel dat wat ze doen ook maar enige invloed heeft op de maatschappij – ze leven van dag tot dag, van het ene muziekfestival naar het andere. Wij volgt een groep van zulke jongeren in een dorpje bij de Belgisch-Nederlandse grens tijdens een hedonistische zomer waarin seksuele spelletjes de tieners langzaam tot genadeloze roofdieren maken.

Met zijn debuut Wij vangt Eller de rauwe, amorele uitzichtloosheid van het gelijknamige boek van de Vlaamse schrijver Elvis Peeters. Eller: “Voor mij heeft de titel ook een cynische ondertoon. Nu de wereld ons steeds meer mogelijkheden biedt tot verschuilen en afsluiten, worden relaties oppervlakkiger. Niks raakt ons meer. Die ontwikkeling lijkt me schokkender dan de film zelf.”

Festivaldirecteur Bero Beyer noemt Wij een wilde rit: “Eentje die je verslagen op je stoel achterlaat, maar tegelijkertijd een warme en ontstellende kijk biedt op jeugdige apathie en richtingloosheid.”

WIJ 2.jpg
  • jpg

Wij van Rene Eller

Rene Eller vergaarde internationaal succes als regisseur en oprichter van het productiebedrijf Czar. Sinds een paar jaar richt hij zich volledig op speelfilms. Wij is geproduceerd door Pragma Pictures, een samenwerking van Julius Ponten (WolfRabat) en Miauw, in coproductie met A-team Productions, Umedia, BNNVARA, in samenwerking met VICE Benelux en met steun van het Nederlands Filmfonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Belgische Taxshelter, Netherlands Film Production Incentive en CoBO.

Wij is tevens het debuut van acteurs Aimé Claeys, Tijmen Govaerts, Pauline Casteleyn, Maxime Jacobs, Friso van der Werf, Folkert Verdoorn, Laura Drosopoulos, Salomé van Grunsven, Lieselot Busschop en Gaia Sofia Cozijn. Deze jonge Nederlandse en Vlaamse acteurs worden ondersteund door onder anderen Tom van Bauwel, Barbara Sarafian, Michäel Pas, Axel Daeseleire en Christine van Stralen.

De wereldpremière vindt plaats op zaterdag 27 januari 2018 om 20:00 uur in Theater Rotterdam Schouwburg.

Wij wordt uitgebracht in de Nederlandse bioscopen door Gusto Entertainment.

Lees hier meer over IFFR’s themaprogramma Maximum Overdrive.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL