Impermanence_Film Still 1.jpg
  • jpg

Impermanence van Zeng Zeng

47ste International Film Festival Rotterdam

24 januari - 4 februari 2018

Rotterdam, 5 januari 2018

Alle talenten van IFFR's

Bright Future

Complete line-up bekend, 18 debuten in de race voor Bright Future Award

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de volledige selectie voor het Bright Future Main Programme, voor jong, aanstormend filmtalent. Het festival selecteerde 48 films van over de hele wereld, gezien door de ogen van filmmakers met durf, een frisse stijl en een eigen visie. Alle filmdebuten binnen de selectie die hun wereld- of internationale première in Rotterdam beleven, komen in aanmerking voor de Bright Future Award van €10.000.

Onder de genomineerden zitten veelbelovende wereldpremières. In Impermanence van de jonge Chinese filmmaker Zeng Zeng brengt het lot drie verloren zielen samen: een monnik, een herbergier en een vader die zijn zoon kwijt is. Het Duitse Ella und Nell van Aline Chukwuedo volgt twee Berlijnse vriendinnen tijdens een bergwandeling. August at Akiko’s is het dromerige debuut van Christopher Makoto Yogi over een muzikant die op Hawaii zijn ‘ha’ probeert te vinden, de geest die hem met zijn geboortegrond verbindt.

Andere genomineerde wereldpremières zijn het beklemmende Counting Tiles van de Libanese filmmaker Cynthia Choucair, waarin een groep clowns naar Lesbos reist om vluchtelingen te laten lachen; The Heart van de Zweedse filmmaker Fanni Metelius over een onzichtbaar conflict tussen de lakens van een jong stel (“Als je van me houdt, neuk me dan!”); en de Egyptische film Poisonous Roses van Ahmed Fawzi Saleh, waarin een jonge man droomt van een leven buiten zijn smoezelige Egyptische leerlooiersbuurt. Ook genomineerd: Los vagos, een charmant, melancholiek coming of age-verhaal van de Argentijnse filmmaker Gustavo Biazzi.

Capture.PNG
  • PNG
Capture.PNG

Kloksgewijs: Ella und Nell, August at Akiko's, The Heart, Permanent Green Light

Tussen de films die niet meedingen naar de Bright Future Award zitten ook veel wereldpremières, waaronder YEAH van de Japanse filmmaker Suzuki YoheiJonaki van de gevierde Indiase filmmaker Aditya Vikram Sengupta, wiens Labour of Loveop IFFR 2015 draaide; Permanent Green Light van Dennis Cooper en Zac Farley over een jongeman die geobsedeerd is door het idee om zichzelf in de publieke ruimte op te blazen; en La estrella errante van de Spaanse filmmaker Alberto Gracia over de frontman van een Galicische underground punkband. Gracia won tijdens IFFR 2013 de FIPRESCI Award voor zijn debuut 

The Fifth Gospel of Kaspar Hauser.

Capture.PNG
  • PNG
Capture.PNG

Kloksgewijs: Los Vagos, YEAH, La estrella errante, Counting Tiles

De jury voor de Bright Future Award bestaat dit jaar uit Ania Trzebiatowska, artistiek directeur van Netia Off Camera, de Rotterdamse filmmaker en -monteur Nathalie Alonso Casale en de distributeur van Grashopper Films Ryan Krivoshey uit New York. De Bright Future Award wordt uitgereikt tijdens de awardceremonie op vrijdag 2 februari.

Klik hier voor een overzicht van de nieuwe titels in het Bright Future Main Programme waaronder de nominaties voor de Bright Future Award, en hier voor een overzicht van de eerder bekendgemaakte titels binnen het programma.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL