IFFR Feyenoord Fever.png
  • png

Rotterdam, 9 mei 2017

IFFR vertoont Feyenoord-documentaire‘The Other Side of the Heart Is White’

We hadden natuurlijk gehoopt dat Feyenoord afgelopen zondag de landstitel binnen zou slepen. Maar de Rotterdamse club houdt de spanning erin en laat het aankomen op de allerlaatste speelronde. Daarom komt International Film Festival Rotterdam (IFFR) op donderdag 11 mei met voetbalfans en filmliefhebbers samen om Feyenoord te supporten. Want voetbal en film gaan bij ons ‘hand in hand’.

In de grote zaal van het Ro Theater vertoont IFFR The Other Side of the Heart Is White, de bijzondere documentaire van filmmaker Leonardo Pansier. De film draaide eerder tijdens IFFR 2014 en de sfeer zat er toen lekker in. Dat willen we nog een keer beleven, dit keer omlijst met een boordevol programma gepresenteerd door voetbalkenner Jan Dirk Stouten. Ook geven voetbalvirtuozen Los Barrenderos, bekend van Touzani TV, een korte demonstratie en draagt schrijver en Feyenoord-historicus Jan Oudenaarden zijn gedicht ‘Ode aan De Kuip’ voor. Daarnaast becommentarieert Jan Oudenaarden historische sfeerbeelden van de club.Na vertoning van de film (in aanwezigheid van filmmaker Leonardo Pansier) is er een borrel en kun je je clubkennis testen tijdens de Feyenoord-quiz, gepresenteerd door Hans-Jörgen Nicolaï.

The Other Side of the Heart Is White - trailer

The Other Side of the Heart is White - trailer

Over de film

In The Other Side of the Heart Is White geeft filmmaker Leonardo Pansier (1974) een kijkje in de wereld van Feyenoord-supporters die alles geven voor hun club. Dichter op de huid van de meest trouwe voetbalfans kun je door Pansiers ervaring en kennis niet komen. Als hooligan vocht hij namelijk jaren lang letterlijk voor Feyenoord, maar zwoor het geweld af en vond een nieuwe liefde in film. In zijn documentaire volgt Pansier vier fanatieke supporters op de voet, zoals Hélène Meulstee die haar zoontje Sem één week na zijn geboorte al meeneemt naar De Kuip. Aanhangers uit alle lagen van de bevolking proberen te omschrijven wat het rood-witte Feyenoordhart van zo veel Rotterdammers zo fanatiek doet kloppen. Maar dat blijkt bijna niet mogelijk. “Je kan het niet uitleggen,” zegt een fan. “Je moet het gewoon voelen.”

PROGRAMMA

IFFR Feyenoord Fever

Datum: donderdag 11 mei 2017

Locatie: Ro Theater, William Boothlaan 8, 3012 VJ Rotterdam

Bezoekers krijgen een speciaal IFFR Feyenoord T-shirt

19.00    inloop Ro Theater (foyer)             

19.45    zaal open: voetbaldemonstratie Los Barrenderos

20.00    welkomstwoord Jan-Dirk Stouten

20.03    gedicht ‘Ode aan De Kuip’ van Jan Oudenaarden

20.10    vertoning archiefbeelden Feyenoord:             

bouw van De Kuip 1935-1937, 

begrafenisstoet Coen Moulijn,             

beelden diverse huldigingen

(commentaar: Jan Oudenaarden)

20.15    inleiding film met maker Leonardo Pansier

20.17    aanvang film 'The Other Side of The Heart is White' (68 min.)

21.24    einde film

21.35    aanvang Feyenoord Quiz (presentatie: Hans-Jörgen Nicolaï, foyer) 

muziek en borrel

01.00    sluit

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive International Film Festival Rotterdam news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually