8b6fb65f-3933-4f86-83f5-d5ba3828ea47.png
  • png

46ste International Film Festival Rotterdam

25 januari - 5 februari 2017

Rotterdam, 29 november 2016

Welcome to Planet IFFR!

De 46ste editie van International Film Festival Rotterdam in 2017 staat in het teken van ‘Welcome to Planet IFFR’. Het Rotterdamse ontwerpbureau 75B ontwierp voor de negende keer het campagnebeeld.

International Film Festival Rotterdam bestaat al vijfenveertig jaar uit vele elementen: filmmakers, film, publiek, professionals, sponsors, awards, vrijwilligers, de stad Rotterdam. Samen vormen deze elementen Planet IFFR. Het is geen fysieke plek, maar een symbool voor een staat van zijn: de openheid waarin men verrast kan worden door ontdekkingen en ontmoetingen in cinema. Planet IFFR is de plaats waar men vanuit alle windstreken en diverse achtergronden samenkomt en andere of nieuwe zienswijzen verkent. Waar het publiek geïnspireerd raakt om te zien, te luisteren en om gehoord te worden. 

IFFR is, evenals een draaiende planeet, 365 dagen per jaar in beweging. Die constante beweging staat voor onze voortdurende ambitie om te verrassen en te ontdekken en karakteriseert IFFR als organisatie en als merk. Met cinema in al zijn vormen als leidraad, verbreden de vele films en hun makers de blik op ons universum en op onszelf. Ook heeft IFFR een niet aflatende ambitie om te vernieuwen en is daarom op tal van gebieden het gehele jaar actief: van Video on Demand en de maandelijkse KINO-filmavonden, tot het ondersteunen van de productie van films.

Festivaldirecteur Bero Beyer: "Op Planet IFFR is iedereen welkom, van bezoeker tot filmmaker, van dagjesmens of toevallige voorbijganger tot filmfanaat. Iedereen is vrij om de planeet te verkennen, in alle richtingen. Onderzoek de krochten, beklim de pieken en durf ook een blik in de dalen te werpen. En wie weet worden er de komende jaren wel nieuwe gebieden ontgonnen die nu nog terra incognita zijn."

Festival Trailer IFFR 2017

Het campagnebeeld ‘Planet IFFR’ werd ontworpen door het Rotterdamse ontwerpbureau 75B. Het inmiddels iconische tijgerlogo werd vertaald naar drie dimensies waarin het veelzijdige karakter van IFFR terugkomt als kleurrijke planeet. Het design weerspiegelt een organisch en charmant geheel, waar naast in kaart gebrachte domeinen ook onontdekte gebieden rijp zijn voor exploratie. De campagne wordt ook dit jaar weer doorvertaald naar een feestelijke limited edition van de Warsteiner-bierfles, die tijdens het festival verkrijgbaar is.

- Einde bericht - 

Persaccreditaties IFFR 2017

Met de lancering van de campagne wordt pers uitgenodigd om een accreditatie aan te vragen voor de 46ste editie van International Film Festival Rotterdam, dat plaatsvindt van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari 2017. Uitnodigingen worden deze week verstuurd.

Mocht je IFFR 2016 niet hebben bezocht, of wil je voor de eerste keer het festival bijwonen, vraag dan een accreditatie aan via IFFR.com.

Lees de accreditatierichtlijnen zorgvuldig door voordat je de aanvraag invult!

Zet voet op Planet IFFR!

a9255877-aabe-4301-b47d-d7c51722b013.png
  • png

International Film Festival Rotterdam (IFFR) is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld, dat dankzij het brede programma vol bijzondere, originele en spraakmakende films een groot, divers en avontuurlijk publiek trekt. Jaarlijks worden zo’n 500 films vertoond en vorig jaar trok het festival 305.000 bezoeken.

IFFR staat voor het vieren en ondersteunen van onafhankelijke filmkunst uit de hele wereld. Filmkunst die ons blikveld verruimt, context biedt en de artistieke en sociale status quo prikkelt. Ga voor meer informatie naar IFFR.com.

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste International Film Festival Rotterdam nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL