OV-Fiets brengt festivalbezoeker naar XL-locaties

Rotterdam, 14 december 2010

Het International Film Festival Rotterdam en NS gaan voor de 40e editie een samenwerking aan om zo OV-fiets en de NS fietsenstallingen onder de aandacht te brengen van de festivalbezoekers. Wie een XL-pas aanschaft, kan tijdens het filmfestival gebruikmaken van OV-fiets en zo de XL-locaties bezoeken. Een XL-pas wordt daarvoor uitgebreid met een gratis OV-fietsabonnement plus twee gratis ritten. Met het abonnement kunnen pashouders tijdens én na het festival op ruim 225 huurlocaties een OV-fiets huren voor 3,- per dag.

IFFR XL
Tijdens de 40e editie van het International Film Festival Rotterdam manifesteert het festival zich niet alleen in het centrum maar ook op 40 extra locaties in de stad. Zoals het Gemeentearchief Rotterdam, het RO-theater, Kunsthal, WORM en galerie Roodkapje. Om te zorgen dat de bezoeker van het XL-programma makkelijk en flexibel vervoer heeft naar alle locaties, biedt OV-fiets de festivalgangers een gratis OV-fiets abonnement en twee dagen gratis gebruik van een OV-fiets. Wie nog vaker een XL-locatie wil bezoeken, betaalt € 3,- per dag voor een OV-fiets.

NS Fietsenstalling op het Schouwburgplein
Rotterdammers die het IFFR bezoeken, komen natuurlijk op hun eigen fiets. En die kunnen ze veilig en droog stallen in de speciale NS Fietsenstalling die op het Schouwburgplein wordt opgebouwd. Deze tijdelijke stalling biedt dezelfde service als de NS Fietsenstallingen op het station, maar voor deze gelegenheid is het bewaakt stallen helemaal gratis. Vanuit deze stalling worden ook de OV-fietsen uitgegeven.

XL-pas = OV-fietspas
De XL-pas kost € 11,- en is zowel via de webshop te koop als via de kassa van het IFFR in de Doelen. Wie een XL-pas koopt, krijgt een unieke code waarmee hij online een gratis XLOV-fietsabonnement kan aanvragen. Na de voorverkoopperiode kunnen de XL-passen met OV-fietsabonnement worden gekocht aan de IFFR kassa in de Doelen. XL-bezoekers kunnen de rest van het jaar nog gebruik maken van het reguliere OV-fiets abonnement voor het huren van OV-fietsen en NS-scooters, en snel te stallen op rekening in de NS Fietsenstallingen. OV-fiets is te huur op wel 225 huurlocaties: op alle grote en veel kleine stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen. Alle informatie over OV-fiets is te vinden op ov-fiets.nl
Over International Film Festival Rotterdam

With nearly 330,000 admissions and over 2,400 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks.IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, the Reality Check conference, the BoostNL initiative, the Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 49th edition takes place from Wednesday 22 January to Sunday 2 February 2020. More information can be found at IFFR.com.

berichten