VPRO doet uitgebreid verslag van IFFR en introduceert Filmnacht

Persbericht 14 december 2010

De VPRO besteedt, in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam, op televisie, radio, online en live in Rotterdam, zeer uitgebreid aandacht aan de 40e festivaleditie. Nieuw dit jaar zijn VPRO Tiger Talks en de VPRO Filmnacht op donderdagavond 27 januari: een feestelijk evenement met festivalfilms en muzikale live-optredens in samenwerking met muziekplatform 3VOOR12.

Live op het festival
VPRO Tiger Talks
Terug van weggeweest: Late Night Talkshows op het IFFR. Aan het einde van lange filmdagen verzorgt de VPRO vanuit de kleine zaal in de Rotterdamse Schouwburg het vrolijke en filmische VPRO Tiger Talks. Geen avond zal er hetzelfde zijn tijdens een theatrale terugblik op de festivaldag die was. Iedere festivaldag om 21:30 uur.

VPRO Previewdag
Bezoekers van de VPRO Previewdag krijgen donderdag 27 januari van 10 uur ‘s morgens tot 11 uur ‘s avonds maar liefst zes festivaltoppers uit het IFFR-programma voorgeschoteld, geselecteerd door de VPRO en Cinema.nl. De VPRO Previewdag is uitsluitend toegankelijk voor VPRO-leden; kaarten (41,50 euro) zijn verkrijgbaar in de webshop van het IFFR.

VPRO Filmnacht
Naar de film of naar een feest met muzikale live-optredens? Tijdens de eerste VPRO Filmnacht op donderdag 27 januari kan het allebei. Het film- en muziekprogramma begint om 22.00 uur en loopt tot 03.00 uur ’s nachts. De films worden door de VPRO in samenwerking met het festival uit het totale IFFR-programma geselecteerd, het muziekprogramma is uitgezocht door VPRO 3VOOR12.
VPRO-leden betalen 19,50 euro toegang, niet-leden 25 euro. Alleen naar het muziekfeest kan ook: VPRO-leden 5 euro, niet-leden 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar in de webshop van het IFFR

Televisie, radio, print en internet
Cut!
International Film Festival Rotterdam 2011
In 5 gevarieerde uitzendingen gaat de VPRO op zoek naar de vibe van het filmfestival in Rotterdam. En dan hebben we het niet alleen over film maar ook over mode, muziek en beeldende kunst. Met de rauwe havenstad als achtergrond ontmoeten we o.a. muzikant Junkie XL, mode-ontwerper Bas Kosters en internationale regisseurs die vertellen over hún relatie met cinema. Om een echte Rotterdamse feel te garanderen geven dichter Jules Deelder, en jonge Rotterdamse bands iedere aflevering acte-de-presence.
Vanaf 27 januari om irca 23 uur op Nederland 2

Holland Doc 24
Van zaterdag 22 tot en met vrijdag 28 januari presenteert themakanaal Holland Doc 24 een week over Aziatische vechtsporten. Hiermee sluit Holland Doc 24 aan op het IFFR 2011-themaprogramma ‘Water Tiger Inn’: een serie oudere en nieuwe actiefilms uit Hongkong waarin ‘wu xia’ oftewel Chinese vechtkunst een belangrijke rol speelt.

Festivalfilms op televisie
Nederland 2 zendt tijdens het 40e IFFR vier festivaltoppers uit vorige IFFR edities uit: de romantische eetfilm en publieksprijswinnaar EDEN van Michael Hofmann (28 januari, 23.15 uur), de Iraanse Tiger Award-winnaar BE CALM AND COUNT TO SEVEN van Ramtin Lafavipour (29 januari, 23.50 uur), de uitzonderlijke animatiefilm en publieksprijs-winnaar PERSEPOLIS van Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud (4 februari, 23.15 uur) en de Maleisische Tiger Award-winnaar Love Conquers All van Tan Chui Mui (5 februari 23.50 uur).

VPRO Het uur van de wolf
Dinsdag 1 februari besteedt Het Uur van de Wolf op Nederland 2 (circa 23.00 uur) aandacht aan het veertigjarig jubileum van het IFFR met Een vrijplaats voor de film gemaakt door Frank Scheffers en Harry Hosman. De uitzending wordt zondag 6 februari (17.05 uur) herhaald. In deze documentaire worden de festivaldirecteuren geportretteerd aan de hand van hun favoriete regisseur.

VPRO De Avonden
Op donderdag 3 februari zendt VPRO Radio het programma De Avonden live uit vanaf het IFFR. Presentatie: Floortje Smit.

VPRO Gids IFFR-special
De VPRO Gids die een week voor de opening van het festival verschijnt bevat een bijlage vol nieuws en artikelen over de belangrijkste en interessantste films uit het IFFR-programma.

Cinema.nl
In de aanloop naar en tijdens het IFFR zijn op Cinema.nl, de voortdurend nieuwe filmbesprekingen, reportages en interviews te vinden die u helpen om uw weg te vinden in het festivalprogramma. Het dossier is rechtstreeks te vinden op cinema.nl/iffr

IFFR webshop: http://www.filmfestivalrotterdam.com/nl/webshop/

(einde persbericht)

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Persinformatie VPRO: Marina Alings – 035 6712911 – m.alings@vpro.nl

Persinformatie IFFR:
IFFR Press Office, Bert-Jan Zoet of Nancy van Oorschot
press@filmfestivalrotterdam.com, 010-8909090
Over International Film Festival Rotterdam

With nearly 330,000 admissions and over 2,400 film professionals attending, IFFR is one of the largest audience and industry-driven film festivals in the world, offering a high quality line-up of fiction and documentary feature films, short films, exhibitions, performances, masterclasses and talks.IFFR actively supports new and adventurous filmmaking talent through numerous industry initiatives including co-production market CineMart, the Reality Check conference, the BoostNL initiative, the Hubert Bals Fund and Rotterdam Lab. IFFR's 49th edition takes place from Wednesday 22 January to Sunday 2 February 2020. More information can be found at IFFR.com.

berichten